Oběd Vás na celé odpoledne buď "odpálí" nebo povzbudí. Co si dát?
Svíčková s knedlíkem a člověk je KO. Proč? Jaké jídlo si tedy dát, abychom zvládli odpoledne v práci bez pekelné únavy? Základem je vhodná kombinace tuků a bílkovin. Čím méně sacharidů, tím lépe. Tuky dodají energii, ale přitom nezpůsobí únavu jako sacharidy.
Místo sacharidových příloh typu rýže, brambory či knedlíky volte raději grilovanou zeleninu nebo malý salát. Vynechat tradiční přílohy je báječný způsob jak nejen prospět svému zdraví, ale v krátké době zhubnout přebytečná kila. V České republice je skoro milion diagnostikovaných diabetiků a určitě obrovské množství těch, kteří o svém diabetu či prediabetickém stavu ještě sami nevědí. Za stále se zvyšujícím procentem diabetiků je kromě současného hektického životního stylu, všudypřítomného stresu i často naprosto nevhodná výživa. Zapomeňte na fast foody a jezte skutečné jídlo. Žádné kupované tisíckrát zpracované potraviny plné sacharidů, éček a levných ztužených tuků. Zkuste si do práce připravit vlastní obědovou krabičku - měla by obsahovat hodně zeleniny, k tomu například volská oka, vajíčka na tvrdo, přírodní řízek, vysokotučný sýr, bylinky. Jako zákusek klidně maliny nebo borůvky se smetanou.
Kdo má zájem dozvědět se více o nízkosacharidovém stravování, doporučujeme báječnou FB skupinu Pavly Hlavičkové.
Dobrou chuť a práci zdar!